Ervaringen

Ervaringen met strokorrels van Strawpellets.nl

Wij hebben in het verleden van alles geprobeerd. Stro en vlas. Echter bleven veel boxen nat. Zelfs als we ze lieten drogen en dikke lagen bleven de boxen nat. We zagen een advertentie van Souman Agro en hebben toen een big bag besteld van 1100 kilo. Qau prijs leek het al voordeligeer dan stro en vlas. Nu was alleen de vraag blijven de boxen droog.

Wat een machtig spul. Zeer fijn mee te werken. Boxen zijn droog een verbruik is ook met 90% gedaalt. Ook de service van Souman Agro is super. Ik belde voor de levering die ik nu heb gekregen. Ik belde op donderdag. En vroeg of het toch mogelijk was om het vrijdag te leveren. En ja, er werd van alles in werking gesteld dat het vrijdag geleverd werd. Op vrijdag is het geleverd.

Als we cijfers moeten geven aan Souman Agro van 1 tot 10, Dan krijgen ze van ons een dikke 10.

A. Dekker
Stal Catshoeve

Ik ben enthousiast over de strokorrels. Hiervoor had ik de paarden op vlas staan. Ik ben minder tijd kwijt met uitmesten, de mestballen blijven mooi op de korrellaag liggen in tegenstelling tot vlas waar je vaak moest zoeken. Verder vormt het een fijne en stevige laag waar de paarden graag op liggen. We hebben ook veel minder mestafvoer. 

Bestelproces en levering prima, makkelijk en snel geleverd.  

A. Driesen

Epona Coaching 


Wij hebben de strokorrels gebruikt en vinden dat ze aanzienlijk meer vocht opnemen dan stro. De stallen zijn duidelijk droger. Ook heb je gemiddeld genomen minder mest per dag. Het heeft echter 2 nadelen.

1. Er zijn paarden die er wat op knabbelen als de korrels nieuw in de box liggen.

2. Het blijft meer in de hoeven plakken dan stro. 

Gitte Frehen


Wij zijn erg tevreden over de service en kwaliteit van de geleverde goederen.

Nicolette


Wij zijn overgeschakeld op stro korrels onwille van de kostprijs in vergelijking met andere soorten strooisel. Wij hebben nog geen ander merk strokorrels geprobeerd, dus daar kunnen wij niet in vergelijken. 

De verdere absorbtie van de korrels vinden wij erg goed ook de geur opname.

Wat wij hebben gemerkt dat zeker bij aanvang dat de paarden stro korrels op aten, wij hebben dit gedeeltelijk kunnen oplossen door natuur azijn in een plantenspuit te zetten en de toplaag hiermee te besproeien.

Onze stallen hebben verschillende vloeren namelijk: betonvloer en zandrooster vloer, in de zandstal wordt het vocht natuurlijk veel sneller via het zand afgevoerd waardoor de stallen veel droger blijven dan de betonvloer stallen.

Hierdoor verschilt ons verbruik aan strooisel behoorlijk. Wij hebben na het  nieuw instrooien pas na 2 weken weer nieuwe korrels moeten instrooien deze hebben wij dan gemengd door de stal met name tegen het eten van de nieuwe korrels. 

Voorheen strooiden wij vlas in de stallen dit neemt het vocht slechter op dan de korrels  en dus nattere stallen ook het uitschudden valt bij vlas niet mee zeker niet wanneer het al natter is (plakt aan de stront vast).

De strokorrels vallen door hun vorm gemakkelijk door de schep heen en ook wanneer de korrels opgelost zijn valt het er nog makkelijk doorheen met als gevolg minder strooiselverbruik en een kleinere mesthoop omdat er minder strooisel onnodig wordt weg gegooid.

Wij hebben voor onszelf een tabel bijgehouden van ons vlas verbruik per paard een maand lang en kunnen deze vanaf eind februari vergelijken met ons verbruik strokorrels een maand lang. Dan pas kunnen wij zien of wij daadwerkelijk ook financieel beter uitkomen met jullie strokorrels.

De kwaliteit van de plastic zakken zijn niet best en scheuren snel als deze verkeerd opgepakt worden maar dit is oké voor deze kostprijs wel staat op de zak niet aangevinkt of het tarwestro stro is of een ander type. Alle vakjes zijn open gelaten.

Helaas was bij onze laatste bestelling geen 1100kg bigbag beschikbaar anders hadden wij deze graag genomen ook omdat deze qua prijs aantrekkelijker zijn.

De website is duidelijk alleen  de eerste keer had ik geen mail ontvangen ter bevestiging van de leverdatum de 2de keer wel en werd ik ook netjes gebeld door de chaufeur. 

Jacob-Jan Rijnberg

Wij zijn heel tevreden over de strokorrels. Het werkt fijn. De stal blijft mooi droog en neemt vocht heel goed op.

De paardenvijgen komen goed los met een vork. Ook op de mesthoop, geeft het  veel minder afval als met gewoon

stro. Het bestellen en het leveren gaat vlot en prettig.  

Fam. Van Bijsterveld

Wij zijn heel tevreden over de website, de levering en de strokorrels van Strawpellets.nl

Voorheen hadden we strokorrels van een andere aanbieder. We zijn overgestapt omdat er altijd problemen waren met de aflevering en er zijn een keer gewone strokorrels geleverd ipv de bestelde (duurdere) crushed strokorrels. Dit is niet opgelost door de verkoper. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere aanbieder en deze tot volle tevredenheid gevonden bij Strawpellets.nl 

P. van Abeelen

Vlaskorrels

Ik ben super tevreden over vlaskorrels, meer nog als over strokorrels, waar ik ook al tevreden over was. Bij de vlaskorrels duurt het nog langer voordat je de urinelucht ruikt. Het is handig in gebruik. Het zit ook in fijne stevige zakken. 

B. Hooft